Maailman upeimmat autot

by kal85

Maailman parasta autoa on mahdotonta valita, sillä kriteereitä on yhtä monta kuin valitsijoitakin. Joillekin tärkeintä on auton ulkonäkö, sen kauneus, kun taas jollekin toiselle on tärkeintä auton nopeus, ja mitä nopeampi, sen parempi. Joillekin auton ekologisuus on avainasemassa, ja onpa jopa sellaisia ihmisiä, joille auton turvallisuus tekee siitä maailman parhaan.

Nimi Aston Martin on usein mukana, kun keskustellaan maailman upeimmista autoista. Suurelle yleisölle auto on tullut tutuksi James Bondin ajokkina. Aston Martineja valmistaa brittiläinen Aston Martin Lagonda Limited-niminen yritys, joka erikoistuu luksusurheiluautojen ja grand tourerien eli GT-autojen valmistukseen. GT:n urheiluautosta tekee kyvykkyys korkeisiin ajonopeuksiin pitkillä matkoilla. Ne ovat yleensä kaksiovisia ja usein kaksipaikkaisia.

220903_aston_martin

Tesla Motors perustettiin vuonna 2003 unelmana suunnitella ja valmistaa mahdollisimman erinomainen sähköauto, joka oli suunnattu suurelle yleisölle. Yhtiö on nimetty fyysikko ja keksijä Nikolai Teslan mukaan. Tesla Roadster, yrityksen ensimmäinen automalli, käyttää AC moottoria, joka perustuu fyysikon vuoden 1882 kehittelemään malliin.

Volvon valttina on aina ollut turvallisuus. Tämä ruotsalainen autonvalmistaja perustettiin vuonna 1927 ja vaikka se nykyään onkin kiinalaisomistuksessa, tapahtuu autojen suunnittelu ja prototyyppien valmistus vielä Ruotsissa. Volvo vastaa muun muassa kahden täysin vastakkaisen elementin yhdistämisestä automaailmassa, korskea citymaasturi ja tiukimmallekin kestävän kehityksen kannattajalle sopiva ajokki yhdistyvät elegantissa Volvo XC90 T8-citymaasturissa.