Suomalaisia pokeriammattilaisia

by kal85

Moni pokeriammattilainen on kotoisin Suomesta. Moni tunnistaa Ilari Sahamiehen, joka on voittanut urallaan jo useamman miljoonan euron edestä potteja. Hän on tunnettu todella aggressiivisesta pelityylistään netissä pelatessa. Sahamies on myös saanut Skandinavian parhaan nettipelaajan tittelin vuonna 2008. Ziigmund-nimimerkillä Full Tilt Pokerilla ja Ilari FIN -nimimerkillä PokerStarsilla erityisesti Omahaa pelannut Sahamies on jaksanut yllättää hyökkäävällä, ja vaihtelevasti onnistuneella, pelityylillään. Sahamiehen ansiotulot vuonna 2009 olivat Suomen yhdeksänneksi suurimmat verotustietojen mukaan.

Patrik Antonius löysi myös hyvän leipäpuun pokerista. Antonius on todennäköisesti Suomen menestynein pelaaja. Hän on osallistunut voitokkaasti mm. World Poker Touriin. High Stakes database on tilastoinut Patrik Antoniukselle vuoden 2007 alusta lähtien yli 11 miljoonan dollarin voitot. Myös Antonius tunnetaan hyökkäävästä pelityylistään. Patronius on tuttu paitsi televisiosta, myös nimimerkeistään Patrik Antonius, Luigi66369, Finddagrind ja FakeLove 888.

Molempia Suomen huippupelaajista yhdistää nettipelaaminen, ja molemmat ovat paitsi tehneet suurimmat voittonsa, myös saavuttaneet nykyiset maineensa nettipelien kautta. Sahamiestä ja Antoniusta yhdistää suosikkipeli Pot Limit Omaha. Kumpikin pelaaja intoutuu usein pelaamaan lennokkaalla tavalla.

Uutta suomalaista pokeripolvea edustavat Jens Kyllönen, Ville Wahlbeck ja Juha Helppi. Kyllönen edustaa matemaattisuutta suosivaa pelaajakuntaa ja on tunnettu kylmähermoisuudestaan. Wahlbeck on ensimmäinen suomalainen World Series Of Poker -turnauksen voittaja. Helppi on puolestaan tunnettu hyvästä chip-pelaamisestaan.